Tässä verkkokoulutuksessa perehdyt ratkaisukeskeisyyden mahdollisuuksiin opetuksessa ja kasvatuksessa.
Ratkaisukeskeisyyden periaatteet antavat usein tehokkaamman ja motivoivamman lähtökohdan tavoitteelliselle toiminnalle. Etenkin haastavissa tilanteissa ratkaisukeskeisyys voi tuoda uusia tärkeitä näkökulmia ja tätä kautta tehokkaammin avun oppijalle.
Ratkaisukeskeisyys sopii työskentelyn pohjaksi kaikkien ihmisten kanssa, mutta erityisen hyvin mm. neurokirjon henkilöille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.
Tässä verkkokoulutuksessa saat itsellesi ratkaisukeskeisten periaatteiden lisäksi ratkaisukeskeisiä työtapoja, menetelmiä ja tehtävätyyppejä sovellettavaksi opetuksessa ja kasvatuksessa. Lisäksi näitä kannattaa hyödyntää kaikessa ihmisten kanssa tehtävässä ohjauksessa ja valmennuksessa.
Verkkokoulutuksen voit opiskella täysin itsenäisesti, aikaan ja paikkaan riippumattomasti. Käyttöoikeus materiaaleihin on vuosi, joten voit palata materiaaleihin myös myöhemmin. Koulutus sisältää vapaaehtoiset, itsenäisesti toteutettavat pohdintatehtävät (2 kpl), luettavaa tekstiä ja pääasiassa videoluennointia. Käyttöoikeus on henkilökohtainen, ei siis jaettavaksi
Saat halutessasi lopuksi myös todistuksen verkkokoulutuksen aiheisiin perehtymisestä!
Tässä yksi verkkokoulutuksesta saamani palaute:
”Lämmin kiitos kurssista (ratkaisukeskeisyyden mahdollisuudet opetuksessa ja kasvatuksessa).
Tämän kurssin avulla oivalsin, että mistä on oikeastaan kysymys, kun toimitaan ratkaisukeskeisesti ja/tai toimitaan esim. nepsy-valmentajina. Otin tämän kurssin itselleni tueksi, koska tavoitteena minulla on nyt tammikuussa valmistua pitemmästä nepsy-koulutuksesta. Valitettavasti koko tämän pitemmän kurssin ajan, siis melkein vuoden ajan, olen pohtinut sitä, että mitä tarkoittaa toimia ratkaisukeskeisesti ja mitä tarkoittaa konkreettisesti toimia nepsy-valmentajana. Kiitos tämän kurssin, nyt asiat loksahtivat paikoilleen.”
Nimimerkillä, ammatillinen opettaja
Älä siis enää epäröi, vaan klikkaile itsesi koulutukseen! Tervetuloa mukaan!
(HUOM! Joskus eri organisaatioiden roskapostisuodattimet nappaavat sähköpostin, jossa käyttäjätunnus ja salasana. Tämän sähköpostin tiedoilla pääset kirjautumaan koulutukseen. Katso siis myös roskapostisi, jos viestiä ei kuulu.)